ENZIM

Egészségünk romlásának elsődleges oka az enzimhiány!

Mi az az enzim? 1.rész

Egyszerűen fogalmazva: Egy korlátozott mennyiségű enzimmel születünk. Ha pazarlóan bánunk vele, akkor rövidebb ideig élünk. Hogy pazaroljuk őket? Ha főtt ételeket eszünk, (48ºC feletti hőmérséklet megöli az enzimeket), akkor a táplálékban levő enzim elpusztul, így a szervezet a saját készletéből használ.

Az enzimek 3 osztálya:

  • anyagcsere enzim
  • emésztőenzim
  • és a nyers ételekben található táplálék enzimek

Az enzimek nemcsak a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában (emésztés) vesznek részt, hanem építő folyamatokban, valamint az immunrendszer működésében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük