Kókuszos álom – sütés nélkül

Azzal kezdem, hogy szeretem a tiszta, egyszerű ételeket. Úgy érzem sokszor túl komplikáljuk nem csak az életünket, hanem az ételeinket is, pedig kevés alkotó elemből is lehet finomat készíteni. Igaz ez épp nem a legegészségesebb kategória, de kell a kivétel :-)! Olyan egyszerű, hogy kezdő férfi szakácsoknak is ajánlom 🙂

Szóval ez a kókuszos egy nagy kedvencem, de aki kóstolta annak is az lett, kivéve, ha nem szereti a kókuszt!

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor ( mézzel még nem csináltam )
  • 4 ek. búzadara
  • 12 dkg kókuszreszelék — lehet több is 🙂
  • 2 tábla tejcsokoládé vagy tortabevonó –   nekem van saját csoki receptem, tűzhelyen összeolvasztom:
    • 1 evők. tej,
    • 2 evők. kakaó
    • 3 evők. cukor
    • 5 dkg vaj

 

Elkészítés

A tejet felfőzzük a cukorral, a vajjal. Mikor elolvadt a vaj, belekeverjük a búzadarát, de ezzel csak 1 percet főzzük. Levesszük a tűzhelyről majd hozzákeverjük a kókuszt is. Alaposan összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Kisebb négyzet vagy téglalap alakú tepsibe teszünk folpackot, de elhagyható, nem ragad annyira le, hogy ne lehetne felszedni. (tepsi mérete 28X20cm). Nem baj, ha alacsony, lapos lesz a süti, így több csoki jut rá :-).Érdemes hűtőbe tenni, hogy kellően hideg legyen amikor rákerül a csoki. Felolvasztjuk a csokit, beleöntjük a formába. Megvárjuk, míg megdermed. Visszatehetjük a hűtőbe is.

Pici kockákat szoktam vágni belőle, amit egy harapásra be lehet kapni. Ha legközelebb csinálok lefotózom és ide fogom tenni a képet!

A Kókuszreszelék finom sütemény alapanyag, és igen fontos a telítetlen zsírsav tartalma. Tartalmaz  vasat, cinket, magnéziumot és jelentős mennyiségben kalciumot. A kókuszreszelék igazi energia bomba. Fogyasztása fáradékony embereknek ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük