Igen jól olvassátok a sima étkezési lencsét be kell dobni vízbe, kicsit hagyjuk állni ( 6-8 óra ) és másnaptól lehet napi kétszer átmosva hagyni, hogy szépen kicsírázzon!!!
A kicsírázott lencséből készíthető pástétom is.
Íme Gitta receptje:
Lencsecsíra pástétom
Mit szólnátok egy jó kis tömény pástétomhoz? Lenkenyérrel? Vagy paprikába töltve? A sok saláta után kifejezetten jól esik egy kicsit töményebb, zsírosabb fogás, főleg így télen.
![]() |
|
Lencsecsíra a negyedik napon |
Lencsecsíra pástétom
4 evőkanál lencsecsíra (a fotón)
4 evőkanál vízben áztatott napraforgó
1 marék kesudió (elhagyható, de ettől krémesebb, finomabb lesz)
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, pl. szőlőmagolaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál só
1/2 fej közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma (ez elhagyható)
1 csipet őrölt babérlevél
A hozzávalókat késes konyhai robotgépben lehetőleg minél simábbra dolgozzuk. A hozzáadott olaj és a kesudió is segít ebben.
Ha simára kevertük, már készen is van. Lehet tálalni, enni.
Néhány tálalási ötlet:
![]() |
Lenkenyérrel szendvics |