Lencsecsíra

Igen jól olvassátok a sima étkezési lencsét be kell dobni vízbe, kicsit hagyjuk állni ( 6-8 óra ) és másnaptól lehet napi kétszer átmosva hagyni, hogy szépen kicsírázzon!!!

A kicsírázott lencséből készíthető pástétom is.

Íme Gitta receptje:

Lencsecsíra pástétom

Egy kis marék lencséből elég sok csíra lesz, már kétszer ettem salátát belőle, és még mindig van bőven az üvegben…
Mit szólnátok egy jó kis tömény pástétomhoz? Lenkenyérrel? Vagy paprikába töltve? A sok saláta után kifejezetten jól esik egy kicsit töményebb, zsírosabb fogás, főleg így télen.

Lencsecsíra a negyedik napon

Lencsecsíra pástétom 
4 evőkanál lencsecsíra (a fotón)
4 evőkanál vízben áztatott napraforgó
1 marék kesudió (elhagyható, de ettől krémesebb, finomabb lesz)
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, pl. szőlőmagolaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál só
1/2 fej közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma (ez elhagyható)
1 csipet őrölt babérlevél

A hozzávalókat késes konyhai robotgépben lehetőleg minél simábbra dolgozzuk. A hozzáadott olaj és a kesudió is segít ebben.
Ha simára kevertük, már készen is van. Lehet tálalni, enni.

Néhány tálalási ötlet:

Lenkenyérrel szendvics

Egy hozzászólás a(z) “Lencsecsíra” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük