MEDVEHAGYMA

Egy néhány szó a medvehagymáról.

A legfontosabb, az ellenfelei:

medvehagyma és társai

Mire figyeljünk a szedéskor?
Még virágzás előtt tépjük a kosarunkba levelét. Levele kissé hasonlít a gyöngyvirágra és a kikericsre. Hogy valóban medvehagymát találtunk-e, arról könnyen meggyőződhetünk, ha megdörzsöljük ujjaink közt a levelét. Ha fokhagyma illatot áraszt, akkor gyűjtsük tovább. Ha szagtalan vagy gyöngyvirágillatú, akkor valamelyik másik két növénnyel találkoztunk, amire azért kell vigyázni, mert kis mennyiségben is súlyos mérgezést okozhatnak. Egy növényről csak egy levelet szedjünk le, így az évelő hagyma a következő évre is erőt tud gyűjteni.

Nekem már három bokrom van és úgy néz ki elkezdtek szaporodni, édesek, majd lefényképezem és felrakom a képet ide 🙂

 

Miért szeretjük? 

Olvastam és azt mondják: Nagyvárosok lakóinak különösen ajánlott, „ólommentesítő” hatása miatt. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatású, lassítja a koleszterin lerakódások kialakulását az érfalban, javítja a végtagok keringését. Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését.  Bélfertőtlenítő tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazzák.  C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét. Felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére is alkalmazzák.

Andi

10 hozzászólás a(z) “MEDVEHAGYMA” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük