Napraforgó

napraforgó

Imádom a napraforgót ( egyik évben csak úgy kikelt és 7 virág volt egy száron, nagyon szép volt! A napraforgómagot is szeretem! Főleg palacsintasütőben megpirítva, csak úgy magában, só nélkül.

napraforgómag

A nyers krémekhez is kiváló a napraforgómag.

De most egy “tejföl” receptet osztok meg veletek.

Felhasználását tekintve lehet rakott ételekre, tésztára, salátára, pirítósra, szendvicsbe rakni vagy csak úgy magában bekanalazni. Bevallom főzelékbe még nem próbáltam. Elkészítése nagyon egyszerű, egyedül arra kell figyelni, hogy a gépünk krémesre dolgozza el és ne maradjon darabos.

Hozzávalók:

napraforgómag citrom
fokhagyma olívaolaj
bors
víz

 

A napraforgómagot érdemes pár órára beáztatni, hogy a benne lévő enzimgátlók kiázzanak. Ne ijedjünk meg, az áztatóvíz tetején az edény szélén zöldes réteg fog megjelenni. Öntsük le az áztatóvizet a magról, öblítsük át, majd tegyük a turmixgépbe. Adjunk hozzá citromlevet, 1-2 gerezd fokhagymát, mennyiségtől függően 2-4 ek olívaolajat, ízlés szerinti sót, borsot és annyi vizet, hogy 1-2 cm-rel elfedje a magokat. Ezután kapcsoljuk be a gépünket és addig járassuk, amíg krémes állagú nem lesz napraforgómag. Közben kóstolhatjuk és ízlés szerint még adhatunk hozzá fűszert, citromot és ha sűrűnek találjuk akkor még vizet is.

5 hozzászólás a(z) “Napraforgó” bejegyzéshez

Hozzászólás a(z) irrilla bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük