Útifűmaghéjas csodakenyér
(Forrás: lowcarbium.com)
Hozzávalók:
- 6 evőkanál porrá őrölt útífűmaghéj
- 1 dl víz
- 125 g kókuszliszt vagy Norbi liszt
- 6 tojás
- 3/4 teáskanál só
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 dl olívaolaj
- 0,5 dl kókuszolaj
- 2 dl víz
Így készítsd:
- Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
- Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet.
- Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zömé felszívja és kocsonyás állagú lesz.
- Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe.
- Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész.
- Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris tálalhatod, isteni finom!
Minél több útifűmagot eszel , annál gyorsabban szaladnak le rólad a kilók!
Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet kenyérkére jön ki.