Útifűmaghéj kenyér

Útifűmaghéjas csodakenyér

(Forrás: lowcarbium.com)

Hozzávalók:

 

  • 6 evőkanál porrá őrölt útífűmaghéj
  • 1 dl víz
  • 125 g kókuszliszt vagy Norbi liszt
  • 6 tojás
  • 3/4 teáskanál só
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olívaolaj
  • 0,5 dl kókuszolaj
  • 2 dl víz

Így készítsd:

  1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
  2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet.
  3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zömé felszívja és kocsonyás állagú lesz.
  4. Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe.
  5. Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész.
  6. Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris tálalhatod, isteni finom!

Minél több útifűmagot eszel , annál gyorsabban szaladnak le rólad a kilók!

Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet kenyérkére jön ki.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük