Rólunk

Rólunk

Családi és Egészségmegőrző Sportegyesület

Az egyesületet amatőr sportolók, a sportot, az egészséges életmódot szerető emberek hozták létre. Az egyesület 2013-ban kisebb közösségben kezdte meg működését.
A sport mellett számunkra fontos az egészség, melynek alapköve a táplálkozás. A táplálkozásba a nyers és természetes ételek felé vezet az utunk. A zöldturmix kiemelt jelentőségéről külön leírást készítünk. Előadásokat szervezünk, és rendszeressen találkozunk. Ahol a szülök és gyermekek közösen ott lehetnek.
Programjainkon részt vesznek átlag magyar családok, akik szívesen mozdulnak ki otthonról, a TV mellől. A hátrányos helyzetű családokat is bevontuk a programjainkba, akik örömmel, felszabadultan kapcsolódtak ki velünk.

Közösség teremtő programjaink révén barátságok alakulnak ki és ezek a családok összejárnak, egymásnak lelki és fizikai támaszt nyújtanak.
Rendszeres mozgásra hívtunk túlsúllyal rendelkező fiatalokat, akik szakember segítségével kezdtek fokozatos mozgásba és ők jelenleg is sportolnak. Ezek a mozgás nemek: gyaloglás, futás, kerékpározás, úszás, nordic walking, görkorcsolya.
Célunk a sport szeretetének népszerűsítése.

Motivációs előadások, melyben fiatalok történeteivel és az alapvető életvezetési kérdésekkel gyakorlatiasan, jó hangulatban, interaktív módon megismerkedünk. Az előadónk érzelmileg érinti meg őket az eltökéltség, céltudatosság, siker, magabiztosság kérdések témájában, kialakítva bennük a vágyat az emberi méltóság és a gondolkodó élet iránt. Elszakítva őket a trendi, de haszontalan tevékenységektől és megismertetve velük az egyénileg és csoportosan meghatározott, megtervezett, és kivitelezett feladatok szépségét és örömét.
Cél a gondolkodás formálása, a gyermekek felé a támogatás megteremtése, a fiatalokban kialakított motiváció, szemlélet, és célok ápolásának megalapozása.

A programok megvalósítása közben fontos célunk az állandó pozitív, vidám hangulat, az érzelmileg támogatott motiváció, és az interaktivitás fenntartása. Ehhez minden blokkba humort, személyes élettörténeteket és kérdéseket építünk be, illetve egy pozitív cél felé visszük őket értelmileg és érzelmileg egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?